La representant d’AMPAS Unides recollint el guardó. Foto: Ajuntament

El Saló de Cent de l’Ajuntament va acollir el 28 de novembre l’entrega de les Medalles d’Honor. En el cas del districte, van rebre el guardó el col·lectiu AMPAS Unides de Les Corts i l’Associació de Veïns de Pedralbes.

En el cas d’AMPAS Unides la Medalla d’Honor va servir per reconèixer “la seva defensa de l’escola pública catalana i dels valors que promou, com el respecte, la solidaritat i la inclusió”. L’entitat és una agrupació d’AMPA de les escoles públiques d’infantil i primària Ausiàs March, Barcelona, Duran i Bas, Ítaca, Lavínia, Les Corts i Pau Romeva. Es va fundar el 2016 amb l’objectiu de treballar de forma conjunta en la defensa de les escoles públiques del barri i dels seus valors i desenvolupa la seva activitat en xarxa amb altres entitats socials (esplais, plataforma infantil i juvenil, grups d’habitatge…).

Pel que fa a l’Associació de Veïns de Pedralbes, el guardó va premiar “els 40 anys de treball de l’entitat a favor de la cohesió del barri i de la defensa de les necessitats dels seus veïns i veïnes i del seu teixit associatiu”. Fundada l’any 19878, té 1.300 socis repartits entre els districtes de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. El 2010 va posar en marxa un procés de renovació per rellançar l’entitat i va apostar per una nova estratègia que va implicar una major professionalització. L’entitat també publica la revista ‘Pedres Albes’, que ja suma 11 edicions.

“COMPROMÍS AMB LA CIUTAT”
Durant l’entrega dels guardons, l’alcaldessa Colau va fer un reconeixement a la trajectòria de les persones i les entitats premiades, de les quals va destacar el seu “compromís amb la ciutat, els seus barris i la seva gent”. Colau va afegir que tots els premiats són “una mostra d’una ciutat orgullosa de la seva diversitat i pluralitat i el reflex d’una ciutadania activa i compromesa”.