Foto: Arxiu

La Fundació Arrels ha llançat un crit d’alerta sobre la situació d’inseguretat que pateix la gent que viu al carrer durant aquests dies de pandèmia. L’entitat ha condemnat la mort de tres sense sostre que hi ha hagut a la ciutat en les darreres setmanes i ha avisat que ha detectat “situacions d’aporofòbia per part de la ciutadania” i un “abús per part dels cossos de seguretat i altres actors”.

Arrels creu que el principal problema és que molts dels sense sostre “no poden confinar-se durant l’estat d’alarma”, cosa que “agreuja la seva situació i els exposa a més riscos i vulnera encara més els seus drets”. En paral·lel, l’entitat també es mostra molt crítica amb els casos que hi ha hagut de sancions cap a aquestes persones.

En declaracions a l’ACN, la responsable de l’equip jurídic d’Arrels, Beatriz Fernández, ha alertat que “és un moment idoni per a discursos xenòfobs i d’aporofòbia”. Des de l’apliació de l’estat d’alarma, Arrels ha recollit 27 casos de vulneració de drets de gent sense sostre, al mateix temps que ha reportat cinc casos denúncia i sancions, tal com estableix el protocol de l’Ajuntament.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram