Can Capellanets

La finca Can Capellanets continua degradant-se. Foto: SOS Monuments

El conflicte pel projecte de reforma de la finca de Can Capellanets continua enquistat. El projecte de la residència de gent gran, gestionat per L’Onada, continua encallat als jutjats pel conflicte amb l’Arquebisbat, la propietat. I, en paral·lel, els veïns liderats per la Plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts estan cada dia més amoïnats per l’estat de l’edifici i la finca i segueixen oposant-se a alguns dels aspectes del projecte.

En aquest context, cal afegir-hi que les darreres setmanes un grup de persones ha ocupat part de l’espai i que fa pocs dies, tal com va avançar betevé, hi va haver un incendi a la zona dels jardins. Tot i això, la preocupació de l’entitat veïnal és l’estat de deixadesa en el qual es troba un edifici que té valor patrimonial. “Ens vam reunir, juntament amb altres entitats, amb el regidor a l’octubre per demanar que es repensi el projecte i que el Districte intervingui en un conflicte que no considerem que sigui entre privats”, expliquen des de la plataforma. Des de la mateixa entitat afirmen que no han rebut cap resposta més de l’Ajuntament quan han preguntat.

Per la seva banda, des del Districte asseguren que tenen la “voluntat” de protegir la finca i que han fet visites amb la Fundació Sant Josep Oriol (l’Arquebisbat) i l’Onada per fer manteniment als jardins i tot l’edifici. De fet, les mateixes fonts afegeixen que “ja s’han enllestit els informes de Patrimoni de l’edifici i de Parcs i Jardins”. Amb tot, el Districte acaba dient que a hores d’ara s’estan fent gestions per desallotjar les persones que s’han instal·lat a la finca i que un cop s’acabi el procés judicial entre l’Arquebisbat i l’Onada s’acceleraran les millores necessàries.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram