Foto: PSC

Per al candidat pel Partit Socialista de Catalunya, Jordi Hereu, el districte de les Corts afrontarà durant la propera legislatura diferents temes que el transformaran de dalt a baix. La reforma del recinte del Barça o de la Colònia Castells en són una mostra, però el candidat socialista també assenyala el desenvolupament del Campus Universitari o la necessitat de nou equipaments com altres reptes del districte.

Quin és el gran projecte del proper mandat a les Corts?

A les Corts afrontarem importants reptes i oportunitats, com la reforma integral que substituirà les cases unifamiliars de l’antiga Colònia Castells i portarà nous veïns. O els canvis urbanístics per sota de la Diagonal, els terre­nys de la Zona Universitària, les instal·lacions del FC Barcelona i el cementiri. Serà bàsic el desenvolupament dels plans de futur de cada barri amb nous equipaments de proximitat, amb serveis a les persones, amb la millora de la mobilitat i l’ampliació del transport públic amb noves estacions de la Línia 5, Línia 9 i Línia 6, el desenvolupament del Campus Universitari i la millora de la qualitat dels espais públics. No oblidem tampoc un dels objectius bàsics: l’impuls i la reactivació econòmica, amb la dinamització dels eixos comercials.

Com pot Barcelona lluitar contra la crisi?

Crear ocupació de qualitat i sortir de la crisi, liderant la recuperació econòmica de l’Estat, és una de les meves prioritats. La crisi no ha aturat Barcelona. En aquests quatre anys hem invertit més que cap altra ciutat espanyola i hem mantingut la nostra solvència financera, gràcies a un model econòmic diversificat i al model de gestió, basat en la col·laboració entre administració, sector privat i societat civil.

Quina serà la seva primera mesura com a alcalde?

La primera cosa que faré serà demanar, formalment, una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per oferir-li la col·laboració de Barcelona, exercint la seva condició de capital de Catalunya, per treballar de manera conjunta i coordinada perquè capital i país creem ocupació i liderem la recuperació econòmica de tot l’Estat. Li exigiré que desbloqui les 43 retallades que ha aplicat a Barcelona en matèria d’equipaments socials, educatius… Hi ha una necessitat social a la que hem de donar resposta.

Barcelona és segura?

Sí, Barcelona és una ciutat segura. Una altra cosa és la percepció de seguretat que té la ciutadania. Sé que, després de l’atur, la seguretat és el tema que més preocupa als barcelonins. Vull consolidar Barcelona com a capital de la convivència. A més de liderar la reforma del Codi Penal per combatre la multireincidència, i ser la primera ciutat d’Espanya en implantar un model de justícia de proximitat, el mandat que ve demanaré al ministeri de l’Interior que la Guàrdia Urbana pugui exercir de policia judicial, i al Parlament que redacti un llei catalana del civisme que reforci les ordenances municipals.

Què li falta i sobra a la ciutat?

A Barcelona li falta ser la seu oficial d’institucions de l’administració de l’Estat. Volem acollir més organismes com la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT). A Barcelona li sobren determinades minories que volen imposar-se per la força, des del delicte o la intransigència, a l’interès de la majoria.

Quina Barcelona proposa per al futur?

La Barcelona de Jordi Hereu és la que crea ocupació i lidera el procés de recuperació econòmica de tot l’Estat. La meva Barcelona és la Barcelona de la igualtat d’oportunitats, la Barcelona de la gent, que prioritza els serveis públics. En aquests 30 anys de democràcia, el PSC és el partit que ha transformat aquest país des de la proximitat. Els ajuntaments socialistes, la seva idea del municipalisme i el seu servei als ciutadans han estat els artífex del salt qualitatiu i d’escala que ha reforçat la Catalunya democràtica.

Per què l’hauria de votar?

Perquè, com a ciutadà i alcalde, estic convençut que Barcelona ha de seguir sent d’esquerres i progressista. Barcelona és la meva raó de ser. És un honor i un orgull representar-la des d’un esperit de servei rigorós i responsable, sempre al servei de la ciutadania. Vull que la meva ciutat, que és la de tots, sigui la ciutat de la igualtat d’oportunitats, la ciutat capital de la convivència, de l’esport, de la cultura i de la Mediterrània. Represento la Barcelona que confia en les seves fortaleses. La Barcelona que està convençuda del seu lideratge. Crec en la Barcelona que treballa des de la proximitat de cadascun dels 73 barris de la ciutat i que pensa des de la globalitat, conservant la seva identitat i les seves arrels. Amb Jordi Hereu, tu i jo, junts, som i fem Barcelona.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram