L’Espai Barça no convenç tothom. Foto: FC Barcelona

La demanda que la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va presentar fa unes setmanes contra el projecte de l’Espai Barça ha estat admesa a tràmit recentment, yal com va informar la setmana passada la Cadena Ser.

L’admissió a tràmit del contenciós administratiu presentat per la FAVB s’afegeix a l’admissió a tràmit de fa unes setmanes el recurs que la CUP també ha presentat contra el projecte. Des de la FAVB defensen que el projecte de l’Espai Barça no compleix l’article 98.1 de la llei d’Urbanisme, ja que considera que l’acord signat entre el club i l’Ajuntament no contempla l’obligació de compensar amb espais verds la transformació de sòls qualificats d’equipaments esportius.

De moment des de la FAVB es mostren cautelosos, ja que l’admissió a tràmit sempre tira endavant si és que no hi ha algun defecte de forma a la demanda. La presidenta de l’entitat, Ana Menéndez, explica a Línia Les Corts que l’equip jurídic de la FAVB veu opcions que la demanda prosperi. “L’acord entre el club i el Barça no respecta la llei d’Urbanisme i no és un bon projecte per al barri, ja que provocarà problemes de mobilitat i una reducció de vials”, afirma Menéndez.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament defensen que l’acord amb el club, que va necessitar mesos de negociacions, també serà bo per al barri.