Una imatge recent de Laura Pérez. Foto: Barcelona en Comú

Els veïns de les Corts ja saben qui els governarà els pròxims quatre anys. La nova alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va firmar el passat dissabte 13 de juny el decret que va definir l’estructura política i executiva del consistori, que va establir que Laura Pérez sigui la nova regidora del Districte.

Pérez, nascuda el 1982, és membre de Podem, va estudiar periodisme i durant la seva trajectòria professional s’ha especialitzat en temes de cooperació internacional al desenvolupament. Fins fa poc més de dos anys va estar vivint a Quito, la capital de l’Equador, on va coordinar diversos projectes centrats en la reducció de desigualtats i qüestions de gènere. En aquesta línia, va treballar a l’ONU Dones per a l’eliminació de la violència sexual a l’espai públic. També va treballar en estratègies de desenvolupament en turisme al Perú i a Bolívia i en l’àmbit dels drets econòmics i polítics de les dones a Guatemala.

Pérez també ha fet d’investigadora al Programa d’Estudis de la Ciutat de la Facultat Llatinoamericana de Ciències Socials. Té un postgrau en Violència urbana amb perspectiva de gènere pel CEUR (Argentina) i actualment estudia un màster en Estudis de Gènere, Dones i Ciutadania a la UB.

És segurament per aquest currículum tan relacionat amb qüestions de gènere que Pérez també ha estat escollida per la nova alcaldessa per liderar la nova Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI.

Precisament una de les primeres crítiques que ha rebut el nou govern municipal està relacionada amb aquesta regidoria, que incorpora les competències de Joventut després que Colau hagi decidit eliminar-ne la regidoria. És per aquest motiu que la setmana passada el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va qualificar la decisió, a través d’un comunicat, de “totalment decebedora per a la joventut i les entitats juvenils de la ciutat”. Els nous responsables municipals ja han deixat clar, però, que des d’aquesta regidoria es vol treballar per a unes polítiques de joventut “transversals”.

Les promeses de la campanya i els reptes de govern

Al nou govern municipal aviat li arribarà l’hora de començar a intentar implementar les propostes que va fer per al districte durant la campanya electoral. No li serà fàcil, ja que haurà de buscar pactes amb altres formacions.

Al districte, les dues qüestions més importants que hi ha al damunt la taula són afrontar els problemes de mobilitat relacionats amb el Camp Nou els dies que hi ha partit i acabar el pla de la Colònia Castells, que precisament va viure un nou episodi el passat dia 12 quan una setantena de veïns van tallar el carrer Entença per exigir que s’aturi la segona fase del PERI (Pla Especial de Reforma Interior).

Pel que fa a les promeses que Barcelona en Comú va fer per al districte durant la campanya electoral, cal destacar la “d’unir el tramvia pels dos extrems de la Diagonal (Glòries i Francesc Macià), que permetria connectar els districtes de les Corts i Sant Martí i travessar l’Eixample amb un transport públic no contaminant i de fàcil accés”. Una altra de les promeses destacades va ser “portar a terme un pla de mobilitat de les Corts”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram