El consistori augmentarà enguany 20 milions d’euros la despesa social. Els recursos permetran incrementar l’atenció a les persones en 12 milions i la inversió en equipaments socials en 8,2 milions més.

Un milió d’aquests euros es destinarà a garantir un servei de berenar-sopar per a un miler d’infants que pateixen dèficit d’alimentació. Dos més, serviran per incrementar el servei de teleassistència, una mesura que preveu acabar amb l’actual llista d’espera en la qual ja hi ha 800 avis.

A través d’aquest pacte s’acorda que tres milions d’euros es destinaran a augmentar la cobertura del servei d’atenció domiciliària per a persones dependents. De la mateixa manera, també augmenten en un milió les ajudes a les famílies per pagar el pis o l’alimentació així com les subvencions complementàries per a l’accés a la vivenda (400.000 euros). En aquest sentit, també s’incrementa el suport a les famílies desnonades amb una partida de 200.000 euros i es crea una línia extraordinària per a entitats (un milió).

D’altra banda, per al reforç de programes socials per a menors iniciats en el consum de drogues i alcohol l’Ajuntament destinarà 2,6 milions.

En l’àmbit d’equipaments, es renovaran o construiran casals de barri, d’avis i centres de serveis socials així com un centre integral per a persones sense sostre que encara no està determinat on s’ubicarà.

Més menjadors socials

A finals d’any quedaven tres districtes de la ciutat sense menjador social, una realitat a la que el consistori li va posar remei ràpidament.

El districte de Les Corts era un dels territoris on encara no s’hi havia creat un servei municipal d’aquest tipus. Al començar el 2013, però, ja funcionava amb normalitat atenent a unes 100 persones al dia.

Amb aquestes tres incorporacions, la ciutat de Barcelona compta ja amb 17 menjadors socials en total que ofereixen 1.540 àpats diaris.

Una de les prioritats de la ciutat és garantir a tothom l’accés a l’alimentació. Per aquest motiu es va augmentar en un 69% el pressupost destinat a aquests serveis, el que ha permès incrementar el nombre de places en els menjadors ja existents i obrir-ne de nous.

Les persones usuàries d’aquest servei són majors de 18 anys en situació de pobresa i/o exclusió social, veïns que viuen en habitatges sense condicions per cuinar o que requereixen un seguiment dels hàbits d’alimentació, i persones sense ingressos que cobren pensions mínimes i no poden cobrir les necessitats bàsiques.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram