L’any 2026 l’edifici celebrarà el seu 700 aniversari

Des de la regidoria d’Hàbitat Urbà, encapçalada per Antoni Vives, també regidor del districte de Les Corts, s’impulsaran amb el recolzament de l’Ajuntament, tres partides pressupostàries per tal d’ordenar i arreglar monuments, escultures i espais de la ciutat que estiguin desmillorats sigui per la contaminació, el pasdel temps o el vandalisme.

Una d’aquestes tres partides, i en concret una suma total d’1,3 milions d’euros, es destinarà a la restauració del monestir de Pedralbes. Un edifici que el proper 2026 celebrarà el seu 700 aniversari i ha d’estar preparat per l’ocasió. Amb aquesta finalitat durant un total de quatre anys hi haurà -per via urgent- una contracta que preveu destinar a aquest espai històric una brigada permanent per tal d’optimitzar-ne els recursos.

A més, des del consistori es promou una altra partida d’1,1 milions per a reparacions d’escultures i monuments. Arreu de la ciutat es comptabilitzen un total de mil escultures que requereixen un continu tractament. El deteriorament d’aquestes escultures es degut als efectes meteorològics, al propi envelliment, al vandalisme, accidents diversos i també colònies d’ocells que s’instal·len a qualsevol racó de les escultures.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram