Buscar feina

Foto: Pexels

Buscar feina, i més en temps de pandèmia, pot ser un moment molt angoixant. Si, a més, ets jove i vols entrar per primer cop al mercat laboral, és probable que no sàpigues ni per on començar. Conscient d’això, la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya té una entrada amb el títol ‘Per on comencem’ al portal Jovecat. En aquesta pàgina hi ha els primers passos que has de seguir si tot just acabes de decidir que vols començar a treballar.

Des de Joventut recorden que el més important al principi és tenir clars els teus objectius, és a dir, saber què busques: tipus de feina, condicions laborals (salari, horari…), àmbit geogràfic, etc. També és molt important l’autoavaluació, analitzar les teves possibilitats i limitacions: formació, experiència, qualitats personals, habilitats, interessos i aficions.

Un cop fet això, cal que et preparis per a la recerca de feina i per a possibles processos de selecció. Precisament, al web de Joventut hi ha eines per elaborar currículums i cartes de presentació i per preparar entrevistes de feina. Per acabar, un últim consell: mantingues una actitud positiva i activa i sigues constant.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram