Xantal Giné

Xantal Giné continuarà al club fins al 2024. Foto: Real Club de Polo

“Per a mi el més important són la família i les amistats, aquelles persones que et diuen tant les coses bones com les dolentes. M’encanta fruir del que m’envolta. L’hoquei em fa ser com soc”, li confessa Xantal Giné (Barcelona, 1992), capitana del Real Club de Polo, a Raúl Cosín en una entrevista per al portal Visibilitas.

Giné sap patir i gaudir, li encanta pronunciar una paraula en desús, “gràcies”, i té una mirada sana i àmplia. “Els petits detalls han fet que continuï en el club. El RC de Polo ha aconseguit que me’l senti meu. Soc molt feliç aquí en l’àmbit esportiu i d’amistats, social, cultural i familiar”, explica en el comunicat en què s’anuncia que ha renovat fins al 2024. Serà la seva 10a temporada a l’entitat on es planteja concloure la seva carrera com a jugadora. Formada al Línia 22 HC i al CD Terrassa, és al seu actual club on ha “viscut més moments” i ha tingut “més experiències”. “M’hi sento com a casa”, afegeix.

Concentració màxima

Només somia a celebrar la gran notícia aixecant el títol de Lliga aquest diumenge al Club de Campo Villa de Madrid. El repte començarà dissabte, quan l’RC de Polo haurà de superar el Club de Hockey SPV Complutense a les semifinals de la Final a Quatre. A la final s’enfrontaria al duel entre l’amfitrió i el Club Junior 1917. “Estem molt centrades i motivades. Som conscients que haurem de jugar molt bé des del primer minut contra un rival molt difícil”, continua la rubinenca. Sap que els fets sempre golegen les paraules.

Segur que des de principis de 2019 encara valora i s’estima més l’hoquei. Aquell any no va poder començar pitjor per a Giné, que va patir una ruptura parcial del lligament creuat anterior del genoll dret durant el Torneig de Reis, a l’Eduardo Dualde i contra un equip d’estrelles internacionals. “Ha valgut la pena cada segon de rehabilitació per tornar a sentir aquesta sensació”, reconeixia a les xarxes socials el dia del seu retorn. “Tornar a confiar que el genoll estava bé i agafar el ritme per poder competir al màxim nivell ha estat el més difícil. Tant Xavi Haro com Berta Moreno han estat molt a prop meu i m’han ajudat moltíssim”, ampliava en una entrevista per a la Federació Espanyola d’Hoquei.

Durant tots aquells mesos de parèntesi forçat, Giné es va adonar que l’hoquei és molt més que un esport: “Entrenadors i entrenadores, àrbitres, jutges, jugadors i jugadores, fisioterapeutes que mai hauria pensat que es preocuparien pel meu estat ho han fet. És molt bonic”. Ara se centra a guanyar la Lliga amb el RC de Polo. A l’horitzó, els Jocs Olímpics de París 2024. Seria la seva tercera presència en l’esdeveniment més important del món de l’esport.