La plantilla que ha recuperat la categoria. Foto: JLC

El viatge de retorn a Copa Catalunya del sènior femení del Joventut ha durat una temporada… tot i que falta veure si s’acaba complint. El dia 19 d’aquest mes, la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) feia públics els equips de les categories sèniors (masculins i femenins) que tenen dret a les promocions de categoria i les cortsenques eren un dels conjunts que figuraven en la disposició de la Copa Catalunya 2020-21, tot i que la participació del Joventut en la categoria més alta del bàsquet català és, a hores d’ara, més que dubtosa.

I és que avui Línia Les Corts ha pogut saber que la situació econòmica del club és “molt delicada”, segons van explicar fonts de la directiva, i que a hores d’ara és més que dubtós que la primera plantilla d’Alfred Benaiges pugui fer el salt de categoria que s’ha guanyat sobre la pista gràcies a la seva magnífica temporada a la Primera Categoria.

El fet que la temporada actual s’hagi resolt amb ascensos però sense que ningú baixi obligarà a canviar la configuració de les lligues; sense anar més lluny, l’FCBQ ja ha proposat que el curs que ve es faci una subdivisió de la Copa Catalunya femenina en dos grups de 10 equips cadascun. En les darreres temporades, la màxima categoria del bàsquet català l’havien configurat 14 equips. La Primera Categoria, en cas que el Joventut decidís no bellugar-se, estarà formada per tres grups de 12 conjunts cadascun.

Qui no es mourà de divisió, passi el que passi, és el sènior masculí, que va tancar la temporada 2019-20 en la novena plaça del grup 8 de Tercera categoria amb 8 triomfs i 12 derrotes. El curs que ve, aquesta categoria tindrà 12 grups de 12 equips.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram