Jordi Alastrue

Alastrue, tècnic del primer equip femení de l’RC de Polo. Foto: David Ramírez

El món seria molt més sa si tothom disposés dels seus moments per connectar i desconnectar. Jordi Alastrue (Barcelona, 1978), entrenador de l’RC Polo de Divisió d’Honor femenina i director tècnic de la línia masculina de l’Escola d’Hoquei, s’ha proposat tenir-los durant aquest 2023. “Em costa molt trobar temps per a mi, perquè quan surts a córrer comptes amb la teva hora o una hora i mitja per pensar. I, a més, en el meu cas no desconnecto perquè estic rumiant sobre l’equip, l’hoquei i les possibles millores”, li confessava a Àlex Masana, en directe a betevé, després de completar la Mitja Marató de Barcelona.

Se’l notava molt satisfet. Era la dotzena vegada que el barceloní corria 21,097 metres, una distància que feia cinc anys que no tastava. En fa que 13 que, ja retirat com a jugador, es va “enganxar” a córrer: “Mai m’ho hauria imaginat, perquè jo sempre havia anat darrere d’una bola. Córrer és una festa que s’ha de viure. Una activitat molt divertida en què, a més, et poses a prova. Crec que no trigaré gaire a fer la següent mitja marató”.

La duresa de dirigir

Està decidit a encaixar millor les seves responsabilitats a l’RC de Polo amb la necessitat de córrer. És una afició terapèutica perfecta per algú que dirigeixi grups. “Ser entrenador és dur perquè et menges moltes coses tu sol i per això procures comptar amb un equip tècnic que sigui molt proper i lleial, i amb qui confiïs molt per compartir-hi moltes coses. Et passes moltes hores pensant què pots fer millor, en els errors…”, reflexiona Alastrue per a Línia Les Corts. “Normalment, pateixes força i és una emoció implícita a aquesta feina. Ho passo pitjor ara que quan era jugador. Quan competia, potser em passava abans l’empipament després d’una derrota. Ara li dono moltíssimes voltes perquè, al final, en soc el màxim responsable”, afegeix.

L’RC Polo de Divisió d’Honor femenina afronta el tram clau de la temporada. El pròxim 12 de març es reprendrà la Lliga i el conjunt d’Alastrue, cinquè classificat amb set victòries, un empat i tres derrotes, visitarà el Sanse Complutense. Madrid serà també l’escenari d’un altre repte, la Copa de la Reina, que organitzarà la Real Federación Española de Hockey i l’Ajuntament del 24 al 26 de març al Club de Campo Villa de Madrid.

A quarts de final l’RC Polo s’enfrontarà a la UD Taburiente, líder de la Lliga i, si guanya, el seu rival a semifinals seria el vencedor de l’Atlètic Terrassa HC-Club Egara. A l’altra banda del quadre hi ha el Sanse Complutense-Real Sociedad SS i el duel entre el Junior FC i l’amfitrió, el Club de Campo. “Ja tenim quadre complet per a la Copa de la Reina. En menys d’un mes ens veiem tots i totes a Madrid!”, proclama, ambiciós, Alastrue a les seves xarxes socials. Segur que en aquest període tractarà de conservar i cuidar, per molt que li costi, els seus moments propis.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram