La consecució de la lliga tanca una temporada excel·lent de l'equip. Foto: RFEH

Hi ha poques sensacions que superin el fet de proclamar-se campió davant l’afició i el sènior masculí de l’RC Polo va poder comprovar-ho el passat diumenge 3 a l’Eduardo Dualde. El conjunt de Carlos García Cuenca va recuperar la corona de campió després de dues temporades de domini terrassenc (Egara i Atlètic Terrassa) i suma la quinzena lliga per a les vitrines de l’entitat. El cap de setmana, però, no va ser del tot rodó, ja que les noies de Fabrizio Demarchi no van poder accedir a la final, ja que van perdre contra les futures campiones, la Real Sociedad.

UNA LLIGA MOLT ESPERADA
Els de Pedralbes eren un dels grans favorits per alçar el títol després d’haver tancat una primera fase de lliga més que notable i van voler respondre a les expectatives.

La semifinal del dia 2 va ser una repetició de l’enfrontament de la temporada passada contra l’Atlètic Terrassa, que enguany va caure a favor del Polo (1-0). El conjunt blanc va resoldre un partit tremendament igualat gràcies a un gol de Maxime Plennevaux de penal-córner quan només s’havien jugat sis minuts de partit. Amb aquest guió favorable, els de García Cuenca van gestionar a la perfecció els tempos del matx per accedir a la final.

Aquest partit pel títol es va disputar l’endemà a dos quarts de quatre de la tarda. Malgrat que el dia no acompanyava, les graderies del camp es van omplir fins a la bandera per veure un partit que es va resoldre als shoot-outs contra el Júnior (2-2 i 3-1 després dels llençaments). Després d’un parcial sense gols, Borja Llorens va avançar el Polo després d’una acció de penal-córner, però els terrassencs van restablir l’empat, també en una jugada d’estratègia, un minut més tard. Plennevaux va fer el 2-1 al minut 32 i amb aquest resultat s’arribaria al descans.

Els de García Cuenca van controlar a la perfecció l’ofensiva dels vallesans fins a la darrera acció del partit, quan novament Nil Marí va restablir l’empat. El desenllaç dels shoot-outs, però, va somriure el Polo, que va marcar tots els llançaments i que gràcies a les aturades de Mario Fernández va poder alçar el títol. David Alegre va ser escollit el millor jugador de la Final Four.

SEMIFINALISTES
La participació del Polo en les finals a quatre per les Divisions d’Honor, però, també va incloure la del sènior femení, que havia tancat la temporada amb una meritòria segona posició. Les de Demarchi tenien la il·lusió d’accedir al partit pel títol, però es van quedar a les semifinals, després de perdre contra la Real Sociedad als shoot-outs. El partit va acabar sense gols, però les donostiarres van guanyar per 3-4.