Collboni28MLinia1

Foto: Joanna Chichelnitzky

Jaume Collboni esprem les últimes setmanes abans de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. En aquesta entrevista amb Línia Les Corts, el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona repassa
les principals qüestions que han marcat el mandat al districte.

El projecte urbanístic de la Colònia Castells, a banda de la seva lentitud, ha provocat queixes veïnals, tant pel que fa als reallotjaments com per la qüestió patrimonial. Està satisfet de com ha gestionat l’Ajuntament l’última fase d’aquesta transformació urbanística?
Entenc el malestar que ha generat aquest retard, però considero que tots podem estar molt satisfets, perquè en aquest mandat s’ha prioritzat la Colònia Castells, amb una inversió de gairebé 25 milions d’euros. Això ha permès avançar molt en aquesta històrica assignatura que teníem pendent. A més, la qüestió patrimonial s’ha tingut molt en compte i ja s’han fet tots els estudis històrics que la catalogació del recinte requeria. Hem fet un salt importantíssim per encarar la fase final de la Colònia Castells en el següent mandat. Aquest és el meu compromís i la meva ferma voluntat.

“Estem en disposició de tancar un projecte transformador per a l’avinguda Madrid”

Tampoc acaba de convèncer el nou parc que hi ha projectat a la mateixa zona. Hi ha queixes perquè alguns veïns diuen que no s’han atès les seves peticions. Tenen raó aquests veïns?
El parc de la Colònia Castells és fruit d’un procés de participació fet en l’anterior mandat amb els veïns i veïnes de l’entorn. El més rellevant és que en aquest mandat, després de dècades d’espera, tindrem una zona verda de gairebé 10.000 metres quadrats perquè la gaudeixi la gent del barri. Suposa la culminació del procés de transformació urbanística de tot l’entorn, amb una nova zona de salut i esbarjo que revitalitzarà l’indret i esdevindrà un petit pulmó per al districte.

“Esperem que les Corts pugui disposar aviat d’una nova residència per a la gent gran”

Un tema que es va convertir en un serial, i que continua encallat, és la futura residència de Can Capellanets. No ha avançat gens, però l’edifici, del qual els veïns defensen el seu valor històric, es va deteriorant. El preocupa que el projecte no avanci?
La residència de Can Capellanets està aturada per un conflicte entre privats. Des de l’Ajuntament estem vetllant perquè el convictori, que està catalogat patrimonialment, el preservin els privats. Per aquesta raó tenim un procediment obert requerint a la propietat la seva conservació, i continuarem vetllant-ho. Sobretot, esperem que arribin a l’acord necessari entre ells i que el barri pugui disposar aviat d’una nova residència per a la gent gran.

Collboni28MLinia2

Foto: Joanna Chichelnitzky

La reforma de l’avinguda Madrid, que preveu treure carrils de circulació, eixamplar voreres i fer un carril bici, també es fa esperar. El regidor Riera ens deia el juliol del 2020 que era el seu principal objectiu… Podrà ser una realitat durant la primera meitat del següent mandat?
La reforma de l’avinguda Madrid no és una actuació senzilla. És una via bàsica de la ciutat que està compartida entre dos districtes: Sants-Montjuïc i les Corts. En aquest mandat s’ha fet una gran feina de participació amb les associacions i el veïnat dels dos districtes afectats per aglutinar les necessitats diverses: ampliació de voreres per a vianants, espai per als serveis, transport públic i privat i carril bici. Finalment, estem en disposició de tancar un projecte transformador per a aquesta zona, guanyant qualitat de vida i connectivitat entre els districtes. Treballaré perquè en el següent mandat per fi pugui ser una realitat.

Genera dubtes la transformació del festival de Pedralbes?
Com bé saben, ara qui hi està darrere és la Generalitat, que és qui ha fet el concurs i ha licitat la gestió per als pròxims 3 anys a una nova empresa. Estem a l’expectativa de com serà el nou festival fruit d’un procés que, ja els hi admeto, al PSC ens genera molts dubtes.

“El procés per al Festival de Pedralbes, ja els hi admeto, al PSC ens genera molts dubtes”

Les obres de l’Espai Barça són un dels grans serials dels últims anys. Ara es preveu que s’acabin el 2026. Està preocupat pels maldecaps que poden provocar entre el veïnat i en la mobilitat?
L’Espai Barça és un projecte de gran envergadura que s’ha treballat amb el veïnat, amb el Futbol Club Barcelona i amb les entitats de l’entorn. En aquest mandat s’ha fet un salt endavant, amb la reorganització de l’avinguda Joan XXIII i la reorganització del carrer Menéndez i Pelayo. Actualment, tenim constituïda la Taula de convivència de l’Espai Barça, en la qual es fa seguiment dels diferents temes. Si jo soc alcalde, continuarà sent així, perquè és molt important garantir que la convivència entre la mobilitat, el veïnat i el Barça sigui la millor.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram