cinema barri dones a la fresca

Foto: X (@MostraDones)

Del 21 de maig al 7 de juliol, la Filmoteca de Catalunya, el Centre d’Arts Santa Mònica i el Cinema Zumzeig acullen la 32a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB), que enguany posa al centre les cartografies fetes per dones, és a dir, com a través de les cineastes seleccionades els films presentats habiten espais i territoris.

A part de les sales d’exhibició, el festival també compta amb el programa Cinema fora de lloc, que inclou films lèsbics dels noranta i dels 2000 i que es poden veure en places de Barcelona. El 27 de juny, per exemple, es projectarà Chuck, Chuck Baby a la Plaça Sant Pere de Ciutat Vella i el 3 de juliol es podran veure els films guanyadors del certamen Cortos en femenino 2024 al Pati de la seu del Districte de Nou Barris.

Organitzat per Drac Màgic, aquest festival és una proposta cinematogràfica feminista que contribueix a la recuperació de les múltiples històries del cinema fet per dones. Aquesta mostra és el primer volum del festival. El segon tindrà lloc entre el setembre i el desembre del 2024.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram