Un dels paradistes que s’ha implicat en la campanya de recollida d’aliments. Foto: Xarxa d’Aliments de les Corts

La crisi causada per la pandèmia del coronavirus està fent que molta gent no tingui la capacitat ni de satisfer les seves necessitats bàsiques, entre les quals hi ha la d’alimentar-se. Per combatre aquesta realitat, des de fa mesos a les Corts funciona la Xarxa d’Aliments de les Corts, que acaba d’unir esforços amb el Mercat de les Corts per aconseguir menjar per poder distribuir entre aquelles famílies que ho necessitin.

Des de fa pocs dies, doncs, els responsables de la Xarxa d’Aliments recullen menjar d’algunes de les parades del mercat els dijous i els divendres per tal de repartir-lo durant el mateix divendres, que és el dia que des de la xarxa obren el punt de recollida a la seu de l’Ateneu Les Corts. Aquesta nova acció de la Xarxa d’Aliments, tal com explica l’Albert, un dels seus integrants, té diferents objectius, més enllà de la recollida en si d’aliments. “També ho fem per combatre el malbaratament i reivindicar el consum de proximitat i ajudar el mercat. Els paradistes formen part del veïnat i no té massa sentit desplaçar-se a altres llocs quan tenim el mercat”, explica l’Albert. La recollida d’aliments inclou tant aquells excedents que s’acabarien llençant com el “recapte solidari”, tal com l’anomenen des de la Xarxa, que busca que la gent que s’acosta a comprar al mercat porti productes o els compri a les parades per donar-los.

La campanya ha arrencat a bon ritme i la majoria de parades en formen part. De fet des de la Xarxa d’Aliments creuen que la iniciativa servirà perquè les parades que de moment no s’hi han afegit acabin fent el pas. “Es tracta d’ajuda mútua i d’alguna manera amb la campanya tanquem un cercle, ja que veus veïns que la descobreixen i ens diuen que enviaran algú que puguin conèixer que està passant per problemes econòmics”, afirma l’Albert.

FUNCIÓ SOCIAL
Qui també valora molt positivament la iniciativa és Josep Maria Banach, el president dels paradistes del Mercat de les Corts. Banach remarca que amb aquesta recollida es reforça “el compromís social” del mercat, que s’ha vist des del moment que va esclatar la pandèmia, ja que des de l’equipament no es va deixar mai de repartir menjar a domicili. “La recollida està molt bé perquè no és només de productes que a vegades no es poden vendre per l’aspecte, com la fruita o la verdura, sinó que també hi ha paradistes que donen més coses”, diu Banach. “Tots som gent del barri i es tracta de col·laborar i ajudar-nos”, conclou.