Locals Mercat Corts

Els locals afectats estan situats al costat del Mercat de les Corts. Foto cedida

Els 14 locals del carrer Doctor Nubiol i Espinós, just al costat del Mercat de les Corts, que estaven afectats per la compra fallida de l’Ajuntament en el marc del programa Amunt persianes, han hagut de tancar definitivament després que s’acabés el termini per marxar el passat 30 de novembre, data en la qual havien de tornar les claus a la propietat.

Es tracta d’un tancament polèmic perquè l’Ajuntament, ara fa un any aproximadament, va anunciar la compra de locals comercials que teòricament eren buits per revitalitzar el teixit comercial d’aquesta zona que toca el Mercat de les Corts. El problema és que dels 16 locals que es volien comprar del carrer Doctor Nubiol i Espinós n’hi havia 14 en funcionament.

Després que esclatés la polèmica l’abril del 2022 i que l’oposició acusés de mala praxi el govern municipal de comuns i socialistes, el consistori va dir que no faria efectiva la compra, però el propietari va mantenir la decisió de buidar els locals. Primer va donar un termini de dos mesos als llogaters, però després de negociar amb els comerços afectats, es va fixar la data al 30 de novembre.

En els darrers mesos la majoria de propietaris dels 14 negocis afectats ja han anat marxant i reparteixen les culpes entre l’Ajuntament i la propietat. És per aquest motiu que demanen indemnitzacions al consistori per l’error en la gestió. Concretament, consideren que haurien de rebre entre 6.000 i 9.000 euros per negoci per la despesa que els ha suposat haver de marxar.