Escofet (segon per la dreta), amb el guardó. Foto: Ajuntament

El fundador i president de l’eix comercial Sants-Les Corts, Josep Escofet, ha estat un dels guardonats als Premis Comerç de Barcelona d’aquest any. Escofet, xarcuter de professió, va rebre el 24 d’octubre el Premi Albert González, que reconeix la contribució dels comerciants a la promoció, la innovació i el coneixement del comerç de la ciutat.

En el cas d’Escofet, el jurat ha tingut en compte l’esforç que ha fet durant anys per millorar el comerç de proximitat barceloní. En aquest sentit, el guardonat ha treballat perseguint aquest objectiu, primer, com a president de l’Associació de Comerciants del carrer Galileu i, després, des de l’eix Sants-Les Corts, que ell mateix va fundar l’any 2006. A més, actualment és el vicepresident econòmic de la Fundació Barcelona Comerç.

SATISFACCIÓ DOBLE
En declaracions a Línia Les Corts, Escofet ha admès que “és molt satisfactori que et reconeguin la tasca de tant de temps”. De fet, ha assegurat que la satisfacció “és doble, perquè és el Premi Albert González, una de les persones més influents en la modernització del comerç de proximitat”.

D’altra banda, Escofet considera que el guardó també és “un homenatge a tots els comerciants que cada dia obren la seva botiga” i ha recordat que l’ofici de comerciant “és dur”.

Els Premis Comerç de Barcelona 2019 han tingut enguany 92 candidatures, el que suposa un 50% més respecte a la xifra de l’any passat i gairebé el doble que el 2017.