Un restaurant situat al carrer de Galileu. Foto: Google Maps

L’informe municipal ‘Estudi de les Activitats Comercials a Barcelona 2019’ mostra com al conjunt del districte hi havia 116 comerços més a finals de l’any passat en comparació el 2016. El 2016 la xifra era de 2.862 establiments comercials, mentre que el 2019 la xifra es va enfilar fins als 2.978. El pes més important el tenen els negocis del sector serveis.

L’informe també serveix per constatar que la majoria dels comerços es concentren a les Corts, cosa que fa que al conjunt del districte hi hagi un repartiment desigual de l’activitat comercial. Dels gairebé 3.000 establiments, 2.000 són a les Corts. A molta distància hi ha la Maternitat i Sant Ramon, que té una mica més de 700 comerços, mentre que a Pedralbes la xifra és de 260.

De fet, les Corts és un dels 10 barris de la ciutat amb més comerços i serveis de la ciutat i també és un dels tres, juntament amb Horta-Guinardó i Sant Martí on hi ha un percentatge més alt de comerços que no es dediquen a l’alimentació, com poden ser estancs, drogueries, farmàcies o les botigues de dietètica i nutrició.

DENSITAT COMERCIAL
Un altre aspecte que analitza l’estudi és la densitat comercial del districte, un concepte que serveix per conèixer quants locals amb ús comercial hi ha per cada 100 habitants. Les Corts se situa lleugerament per sota de la mitjana de la ciutat, que és de 3,72 locals per cada 100 persones, ja que el seu índex és de 3,62. Ciutat Vella és el districte amb l’índex més alt.