Vicenç Gasca fa balanç dels seus quatre anys al capdavant de la Fundació Barcelona Comerç, ara que cedirà el testimoni un cop ha exhaurit el mandat marcat pels estatuts.

Han estat quatre anys molt intensos al capdavant de la Fundació Barcelona Comerç. Amb què es queda?
Em quedo amb haver pogut contribuir a mantenir el model comercial de Barcelona, l’objectiu pel qual he treballat. Valoro molt positivament tota la tasca que s’ha fet en la seva defensa.

Quatre anys durant els quals ha augmentat la presència al carrer de la Fundació, mitjançant els actes de moda al carrer i les fires…
Sí. I també amb la pista de gel, un esdeveniment molt important per a la promoció del comerç, i l’acte central de les activitats dels eixos durant la campanya de Nadal. Malgrat que aquest últim any no es va poder fer, els eixos han seguit realitzant al seu territori molts actes per promocionar els dies de Nadal.

És Barcelona avui dia, gràcies a això, un model per al petit comerç europeu?
Sí. Una de les característiques més importants del model de comerç de Barcelona és la seva multicentralitat. Això és possible gràcies a la feina que fan des dels eixos, molt sovint coordinats per la Fundació. I per aquesta raó, associacions europees de botiguers, a través de Vitrines d’Europa, visiten la ciutat per mirar i copiar el nostre model.

Quin creu que ha estat el seu èxit més gran al capdavant de la Fundació?
No parlaria d’èxits, sinó del treball del dia a dia. La Fundació és un ésser viu i té noves necessitats. Hem de ser capaços d’escoltar el que demana el botiguer i el que li demana el consumidor per modular aquestes necessitats. A més, durant aquests quatre anys s’ha professionalitzat encara més la Fundació, amb la figura del director, la qual ha completat l’organigrama per millorar el servei als associats.

De cara al futur, quin és el repte principal de la pròxima junta?
De ben segur la nova junta serà sensible a les necessitats del comerç de la ciutat. Cada junta i cada president posen la seva personalitat a la Fundació. Per això és important que el temps màxim de mandat sigui de quatre anys.

Seguirà vinculat al món del petit comerç?
Acabo una etapa com a president de la Fundació i ara continuaré amb l’etapa de patró, quedant a disposició de la nova junta per incorporar-me a les àrees que consideri oportunes. I evidentment continuaré a Sant Antoni Comerç.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram