Els botiguers, esperançats amb els resultats de venda de l’estiu. Foto: Arxiu

A poc a poc el comerç va veient la llum al final del túnel. Segons les dades de l’Indicador de Comerç de Barcelona (IcoB) presentades dijous passat, la caiguda de les vendes durant el segon trimestre de l’any va ser inferior a l’1% –0,8%–, un aspecte que confirma la disminució de la caiguda dels resultats que ja es va registrar durant el primer trimestre de l’any –d’un 1,4%, inferior a la que es va produir l’any passat durant les mateixes dates–.

Aquestes dades esperançadores fan que els comerciants esperin que els resultats millorin a molt curt termini i que les vendes durant aquest estiu i el següent trimestre puguin millorar. En el marc d’aquest panorama, destaca la dinàmica del sector de l’alimentació, que ha registrat durant els últims tres mesos un augment de vendes de l’1%, el primer saldo positiu de tots els sectors des del 2010.

Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç, indica que la disminució de la caiguda de les vendes per sota de l’1% i la millora dels resultats durant la primera setmana de rebaixes “semblen augurar el començament de la recuperació”.

L’INTERÈS PER LES REBAIXES
L’IcoB també mostra que les rebaixes han deixat de ser un fenomen de vendes, a causa que els clients poden trobar avui dia descomptes i ofertes especials per canals diferents i en qualsevol època de l’any.

 

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram