llums Nadal

La il·luminació nadalenca tornarà d’aquí menys d’un mes. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha aprovat que l’enllumenat de Nadal s’exhibeixi als carrers de la ciutat entre el 23 de novembre i el 6 de gener, en els mateixos horaris de l’any passat, de diumenge a dijous, de dos quarts de sis de la tarda a les deu de la nit i els divendres i els dissabtes fins a les onze. La nit de Cap d’Any i la de Reis els llums estaran engegats fins a la una de la matinada.

Enguany el passeig de Sant Joan tindrà llums de Nadal per primera vegada. En els darrers anys, el consistori ha il·luminat la Via Laietana, la plaça Urquinaona, el carrer Balmes, la plaça Catalunya, el carrer Aragó, la Gran Via i l’avinguda Paral·lel.

A més, el dijous 23 de novembre a partir de dos quarts de set de la tarda es donarà el tret de sortida a l’enllumenat nadalenc amb un espectacle dissenyat per a l’ocasió. Amb tot, el calendari està condicionat a les possibles limitacions que s’acordin per a l’estalvi energètic.

La regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, ha considerat els llums de Nadal un element “clau” per al teixit comercial de la ciutat durant les dates festives hivernals.

D’altra banda, el disseny de les llums ha anat a càrrec de l’estudi barceloní Brosmind, seleccionat per concurs. El jurat va valorar el caràcter “innovador, diferenciat i simpàtic” de la proposta. A més, el conjunt del contracte per a l’enllumenat nadalenc té un import de gairebé dos milions d’euros, pressupost que es va aprovar el maig passat per la Comissió de Govern.