Consell de savis

Foto: Ajuntament

Francesc Fortí, fundador del restaurant El Racó d’en Binu, és l’últim dels grans referents que ha passat pel Consell de Savis del Mercat de la Boqueria, un cicle que reconeix la trajectòria professional de personatges destacats del món de la gastronomia barcelonina i catalana.

Fortí i la seva dona, Francina Suriñach, cap de sala, van rebre un homenatge per la seva trajectòria al capdavant d’El Racó d’en Binu, tot un referent del panorama gastronòmic català que va obrir les portes l’any 1970 i va ser el primer establiment a obtenir dues estrelles Michelin a Catalunya durant la dècada dels 80.

Fortí va començar a cuinar quan tenia catorze anys, a l’Hotel Colón de Barcelona. Després va passar pel restaurant madrileny Jockey i La Tour de l’Argent, a París. Des de fa 53 anys lidera la cuina d’El Racó d’en Binu i encara ara continua davant dels fogons i servint les seves famoses ostres al xampany, la pasta de full amb pebrots o el llobarro a la papillota.

Els savis de la boqueria

Al llarg d’aquests mesos han passat per l’Espai Boqueria Joan Bayén, del Bar Pinotxo, Josep Solà, de la Bodega Sepúlveda, Josep Lladonosa, cuiner i historiador gastronòmic, Isidre Gironès, fundador del restaurant Ca l’Isidre, i Jean-Louis Neichel, fundador i xef del restaurant Neichel.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram