Ballarín i Collboni presentant la mesura. Foto: Ajuntament

El govern municipal presentarà al pròxim ple una mesura de govern de suport i impuls al sector de la restauració valorada en 1 milió d’euros. D’aquesta manera, el consistori vol reivindicar un sector “potentíssim”, assegura el tinent d’alcalde d’Empresa, Jaume Collboni, que va presentar la mesura als mitjans aquest dilluns de la mà de la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín. “És un pla clau per a la projecció exterior de la ciutat, pel turisme i per a la cultura”, va afegir Collboni. Per la seva banda, Ballarín va declarar que la mesura “permetrà impulsar la restauració”.

Aquesta mesura contempla tot un seguit d’accions, com ara la posada en marxa de l’Observatori de la restauració, que permetrà fer un monitoratge del sector de forma permanent. També proposa celebrar unes jornades biennals de restauració o l’impuls d’un segell de qualitat al sector de la restauració.

Un dels punts més cridaners de la mesura és el d’organitzar els ‘Premis a la restauració de Barcelona’, que repartirà guardons entre els millors xefs de barri, a les millors terrasses o a les empreses que apostin per la innovació i el desenvolupament en aquest àmbit.

Tot plegat, unes mesures que poden ajudar a destensar la relació del govern amb els restauradors arran del serial de les terrasses. De fet, el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, s’ha mostrat optimista amb aquest pla, el qual considera que té “un valor simbòlic” i que avança “cap a la normalització de la relació entre el consistori i el sector”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram