Roger Pallarols és el president del Gremi de Restauració. Foto: ACN

El Gremi de Restauració de Barcelona i Barcelona Oberta han denunciat que en dos dies han patit una caiguda d’un 70% de la facturació i que s’han anul·lat reserves. Les entitats ho atribueixen a l’impacte negatiu que creuen que genera en l’opinió pública “el missatge que Barcelona no és una ciutat segura” a causa de l’augment de positius de coronavirus.

En paral·lel, des del Gremi de Restauració i Barcelona Oberta exigeixen que se sancionin els incompliments de les normatives sanitàries i de distanciament i que es facin testos massius per “evitar un nou confinament que provocaria el tancament del 60% dels negocis i la pèrdua de molts llocs de feina”. “No podem tolerar que tot i haver fet els deures, siguem els més castigats”, afegeixen.

Des d’aquests sectors econòmics no descarten reclamar danys patrimonials a les administracions i reclamen una reunió urgent amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per demanar-los que les decisions es prenguin tenint en compte els danys econòmics que poden provocar.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram