Terrassa Barcelona

La taxa de les terrasses ha baixat de preu. Foto: Carola López/ACN

El Gremi de Restauració ha demanat a tots els grups municipals de l’Ajuntament que es prorrogui la reducció del 75% de la taxa de terrasses del 2022, una mesura que es va acordar a l’inici de la pandèmia per ajudar el sector a superar la crisi de la covid-19.

Segons el Gremi, mantenir la mesura és “completament necessari, atesa la fragilitat empresarial del sector”. El seu director, Roger Pallarols, considera que la fi de les restriccions és “una bona notícia per tot el que comporta”, però alerta que la crisi “no es pot donar per superada”. “Els restauradors hem arribat fins aquí a base d’endeutament, una motxilla que pesa molt, i aquest 2022 serà l’any de començar a tornar aquest deute”, assenyala. Caldrà veure si el govern municipal accepta la petició, ja que la regidora Montserrat Ballarín ha reconegut que no es contempla cap bonificació tot i que deixa clar que estan oberts a negociar. “Ara farem una rebaixa, però la volem pactar”, ha afirmat sense donar més detalls.

Per altra banda, el Gremi continua defensant que el preu actual de la taxa de terrasses a Barcelona és “desproporcionat” en comparació amb altres ciutats com per exemple Madrid.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram