Mercat Montserrat

Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona ja ha licitat les obres per a la construcció del nou Mercat de Montserrat, al districte de Nou Barris. La previsió és que les actuacions –que compten amb un pressupost de prop de catorze milions d’euros– puguin estar enllestides de cara al segon semestre del 2024.

L’edifici actual del mercat està ubicat a l’illa de cases formada per la via Favència, els carrers d’Aiguablava i de les Torres i el Camí Vell de la Pedrera. En aquest espai també hi ha diversos parcs infantils i una zona d’aparcament, que és precisament on es vol situar la nova construcció. Això permetrà que el mercat continuï amb la seva activitat habitual mentre s’allarguin les obres del flamant equipament. Pel que fa al nou edifici, la previsió és que tingui prop de 10.045 metres quadrats de superfície distribuïts en dues plantes subterrànies, la planta baixa i l’altell.

Espais de cohesió social

“Els mercats municipals són una de les joies de Barcelona i un referent per a moltes ciutats del món, i d’aquí la nostra aposta per aquests equipaments amb una inversió de 100 milions d’euros aquest mandat per millorar-los”, apunta el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, que considera que espais com el nou Mercat de Montserrat són “essencials” per a la cohesió social i per al foment de l’ocupació.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram