Casa Petra

Casa Petra va obrir les portes el passat mes de juny. Foto cedida

El restaurant Casa Petra, situat al número 51 del carrer Manila, té molt poc temps de vida, però ja ha tingut una gran alegria. El restaurant, inaugurat el passat mes de juny, ha guanyat els Premis Barcelona Restauració 2022 en la categoria ‘Local Notori i Innovador’. L’encarregada de l’establiment, Isabel Coll, celebra aquest reconeixement. “Fa molt poc temps que vam obrir, no ens ho esperàvem”, reconeix i, alhora, aplaudeix que el negoci ha tingut molt bona rebuda al barri de les Corts.

El motiu pel qual Casa Petra ha guanyat aquesta categoria, afirma, és que, a part de ser un restaurant, és una xarcuteria i una botiga d’alimentació. Aquest trinomi ha estat, indica, un dels factors que l’ha convertit en un espai de trobada. “Els veïns ja venen a fer reunions”, assegura Coll. Una altra de les particularitats que han donat l’èxit a l’establiment és que és “informal” i per a tothom. “Es pot menjar un entrepà per esmorzar, fer el vermut al migdia, menjar un arròs o un turbot per dinar o, si no hi ha massa gana, un tros de truita o unes croquetes”, detalla.

Més enllà del caràcter polifacètic del negoci, Casa Petra també té un esperit que es basa en la tradició. Per una part, indica, perquè es diu Casa Petra per l’àvia d’un dels tres socis del restaurant i, per l’altra, perquè els seus productes són de proximitat, com passava abans. “El producte que tenim és d’elaboració pròpia, nosaltres fem la botifarra, el bull…”, recalca Coll amb ganes de continuar aquesta aventura que només acaba de començar.