Aparadors Corts

Els nous horaris permetran obrir diumenges i festius. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament i els agents socials van signar el passat dimarts 22 de febrer l’acord per ampliar els dies d’obertura comercial a les zones turístiques i el Ple de l’Ajuntament el va aprovar el passat divendres 25 de febrer, per després portar-lo a la Direcció de Comerç de la Generalitat. La mesura, principalment, permetrà als comerços de les anomenades zones de gran afluència turística obrir els diumenges i festius de 12 a 20 hores, entre el 15 de maig i el 15 de setembre, fins al 31 de desembre de 2025 –moment en què caldrà aprovar una nova regulació–.

Una d’aquestes zones és el barri de les Corts. Allà hi ha el centre comercial L’illa Diagonal, on hi ha botigues de grans cadenes amb plantilles nombroses. Però també hi ha molts comerços de proximitat que tenen un nombre de treballadors reduït. El moviment que hi ha als carrers del barri en un dia festiu, està lluny d’assemblar-se al de l’Eixample o Ciutat Vella.

“Llocs de treball”

Més enllà del que pugui passar a les Corts, el primer tinent d’alcalde de la ciutat, el socialista Jaume Collboni, va celebrar durant la presentació de l’acord que aquest serà positiu per a la ciutat. Per una part, va assegurar que l’ampliació de l’horari de les botigues crearà “centenars o milers de llocs de treball”. Per l’altra, va recordar que la ciutat havia resolt “una assignatura pendent de fa massa anys”. La raó? Tal com va recalcar Collboni, no podia ser que en un lloc com Barcelona “el comerç no estigués arrenglerat per aprofitar al màxim la capacitat de compra del turisme”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram