Excursionistes gaudint de les vistes des de Montjuïc. Foto: Ajuntament

Des de la passada tardor Barcelona disposa d’un sender excursionista, el primer de la ciutat. Es tracta de Montjuïc 360º, un itinerari circular d’onze quilòmetres que dona la volta a la muntanya des del Poble-sec. Promogut pel Foment Excursionista de Barcelona és el primer homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i és finançat per l’impost d’estades en establiments turístics que gestiona la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives.

El recorregut comença als jardins de les Tres Xemeneies i enfila cap als miradors de Miramar i de l’Alcalde, el Castell de Montjuïc i el mirador del Migdia. Des d’allà passa pel darrere del Cementiri de Montjuïc fins a l’antic castell de Port, torna per sobre del Sot del Migdia cap a l’Anella Olímpica i travessa el túnel de la Foixarda. A partir d’aquí el camí torna a baixar cap al Poble-sec.

Al llarg de tot el camí hi ha senyals pintats de blanc i groc, o bé clavats a terra com a pilones amb codis QR, que permeten seguir fàcilment la ruta amb el dispositiu mòbil, accessible mitjançant Wikiloc.

El nou sender Montjuïc 360º forma part del Pla Director de Camins del Parc de Montjuïc elaborat per l’Ajuntament i era un dels projectes previstos al Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc 2019-2029.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram