barri Putxet

Foto: Ajuntament

El barri del Putxet és avui part d’un districte i d’una ciutat bulliciosa, però hi va haver un temps en què era el lloc d’estiueig preferit de la burgesia catalana. Encara ara hi queden vestigis d’aquest passat i és divertit descobrir-los passejant per diferents carrers del barri.

Tot va començar a les acaballes del segle XIX, un temps en què els propietaris de la Barcelona industrial es van fer construir torres envoltades de jardins majestuosos amb una verdor que sobresortia entre els enreixats. Tot aquell ambient, i aquells diners, es poden sentir en veure les edificacions d’aquella època que encara queden a la zona a tocar del cor de l’antic Putxet. Algunes torres encara conserven un dels símbols d’aquella època, la torratxa, com la del número 21 del carrer de Cadis. Són antigues talaies que els propietaris es feien construir per poder veure el mar des de casa.

Si anem cap al carrer del Putxet, descobrirem una de les joies del barri, l’antiga finca de la família Bertran i Musitu, tan extensa que va ser coneguda durant molts anys com el “bosc Bertran”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram