Parc Pablenou

Foto: Ajuntament

La combinació d’una gran diversitat d’ambients fa del parc del Centre del Poblenou l’opció perfecta per escapar-se a la natura alhora que es gaudeix de l’encant d’aquest antic barri industrial transformat en el nou districte del disseny. Aquesta joia arquitectònica naturalista porta l’empremta de l’arquitecte Jean Nouvel, autor també de la propera Torre Glòries.

El pulmó del Poblenou

Amb una superfície de 5,5 hectàrees, aquest gran pulmó verd s’obre entre els carrers de Bilbao, Marroc, Bac de Roda i Diagonal. Les formes curioses i la vegetació desbordant donen la benvinguda i acompanyen els visitants des de la porta d’entrada, on un gran mur perimetral cobert de vegetació mediterrània permet entrar a l’interior del recinte a través d’un portal de formes gaudinianes.

Nouvel va voler fer d’aquest parc d’autor un indret on es combinessin diferents hàbitats i va crear tres espais diferenciats. El Cràter-Pou del Món, probablement el més sorprenent, és un camí en forma d’espiral i envoltat de buguenvíl·lies que el fan semblar el cràter d’un volcà. El conegut com a Nius i Pous del Cel és un espai amb grans estructures metàl·liques entapissades d’enfiladisses i flors. I les Voltes i Falgueres Gegants obren el camí cap al paisatge lunar sota quatre voltes vegetals.

La preocupació per la preservació del medi ambient també és present en alguns dels detalls del parc. Descobreix-ho!