Infografia. Aida Fonseca

El sector immobiliari ha esdevingut un dels més fuetejats a causa de la crisi. Ara, vendre una promoció sencera d’habitatges a Barcelona és el triple de dificil que fa tres anys, quan es trigava poc més d’un any i mig en trobar propietaris per als immobles. Si abans es venia sobre plànol ara han de passar fins a quatre anys per aconseguir vendre fins a l’útim pis d’un bloc nou. Només a les Corts, al 2010 podrien haver passat gairebé 5 anys sense completar la venda d’una sola promoció.

Aquestes dades s’extreuen d’un informe de mercat residencial a Barcelona i l’àrea metropolitana, fet per la consultora Aguirre Newman.

Segons aquest informe, les Corts estaria a la cua en el rànquig de districtes on més es triga en vendre una promoció. Concretament, una promotora va tardar de mitjana 32,4 mesos en esgotar els pisos en venda d’un edifici recent construït. Va ser la zona, de tot Barcelona, on més facilitats van tenir les immobiliaries. Al 2010, pel que fa a les Corts, l’evolució de les vendes empitjora segons les previsions. Ciutat Vella i Sant Andreu hauran estat les zones més factibles pel que fa a les vendes d’una promoció. Horta-Guinardó haurà estat el territori més rígid, on hauran passat 7 anys d’espera abans de vendre una promoció completa. L’any 2006, en canvi, a Barcelona, la mitjana de mesos per vendre la promoció sencera era d’un any i mig.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram