Una imatge actual de l’exterior del Camp Nou. Foto: Línia Les Corts

El projecte de l’Espai Barça contempla que el perímetre del futur Camp Nou estigui envoltat de murs vegetals. L’estadi, segons ha publicat recentment el diari La Vanguardia, deixarà de ser una barrera física per als veïns de la zona i es convertirà en un espai on hi haurà una coberta lleugera amb plaques fotovoltaiques, carrils bici en els carrers de l’entorn, avingudes reformades amb voreres més àmplies i una gran plaça verda, entre d’altres.

Aquesta actuació urbanística, que es pot allargar uns set anys, implicarà una inversió econòmica per part del Barça de més de 600 milions d’euros i la transformació urbana de gairebé 300.000 metres quadrats. Aquesta transformació inclou la construcció d’un nou Palau Blaugrana, edificis d’oficines i l’increment de 12.000 viatges d’anada i tornada en dies de partit. El que de moment és una incògnita és la construcció d’un hotel, que el projecte de l’Espai Barça també contempla. Tal com va avançar fa unes setmanes el portal Palco 23, l’Ajuntament no garanteix que el club pugui obrir l’hotel. Segons el document de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), tot dependrà del fet que “la normativa d’aplicació en matèria d’establiments turístics ho permeti”.

De moment el projecte de reforma, aprovat de forma inicial, està en exposició pública fins aquest dissabte i està previst que tiri endavant a finals d’any o a principis del que ve.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram