Un moment de la votació popular de dissabte passat. Foto cedida

Veïns de les Corts van celebrar dissabte passat un acte popular en defensa de Can Capellanets. La jornada reivindicativa, organitzada per la plataforma Salvem el Patrimoni de Les Corts, va celebrar-se davant de l’edifici, a la confluència dels carrers Remei i Galileu, i va ser l’inici de tot un seguit d’accions que s’emprendran per demanar la protecció de l’edifici i els seus jardins.

L’acte central va ser una taula rodona on altres col·lectius que defensen el patrimoni a la ciutat van manifestar la seva intenció d’unir forces i fer front comú. Allà es va denunciar la desprotecció de l’Ajuntament, que fa “agressions continuades al patrimoni protegit i el verd urbà”.

Els veïns també van poder expressar la seva opinió sobre què fer amb l’espai amb una votació simbòlica. Els resultats, que s’anunciaran en breu, s’entregaran al regidor del districte, Joan Ramon Riera, i a l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, perquè coneguin l’opinió popular.

DEMANEN L’EXPROPIACIÓ
Precisament, la votació simbòlica va voler representar el procés participatiu que la plataforma voldria iniciar en el suposat cas que l’Ajuntament expropiés l’edifici, cosa que actualment sembla gairebé impossible. En aquest sentit, en l’últim plenari del districte es va demanar l’expropiació tenint en compte l’Ordenança sobre protecció del Patrimoni arquitectònic, històric i artístic.

La plataforma denuncia que des de l’any 2015 l’edifici ha estat malmès sense que l’arquebisbat hagi fet res. En aquest sentit, al·leguen que passats cinc anys l’Ajuntament pot iniciar el procés d’expropiació per tal de protegir l’espai.

La construcció de la residència, diuen des de la plataforma, suposarà “un dany irreparable”, i qualifiquen la destrucció del jardí com un acte “inversemblant” en una època d’emergència climàtica.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram