La futura plaça Margarita Rivière. Foto: Línia Les Corts

Un dels objectius de l’Ajuntament és que a les places i carrers de la ciutat hi hagi més noms de dones. En aquest sentit, fa pocs dies el consistori va anunciar una actualització del nomenclàtor per aconseguir-ho i una de les sis novetats anunciades serà a les Corts.

Concretament, el canvi a les Corts serà el que es farà a la plaça de les Cristalleries Planell, que passarà a ser la plaça Margarita Rivière. Es tracta del nou espai que suposa l’acabament del pla urbanístic Europa-Anglesola i que s’ha estrenat fa poc. Rivière, periodista referent, va ser directora de la delegació d’EFE a Catalunya i col·laboradora de diaris com La Vanguardia o El País. El 2015 l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya va crear el premi Margarita Rivière.

NOVA POLÈMICA
Precisament, el disseny d’aquesta nova plaça és motiu de polèmica des de fa temps perquè no convenç a l’Associació de Veïns de Les Corts. L’entitat ha denunciat que el 4 de març, durant el Consell Plenari, el conseller del PSC Carlos Hornero va assegurar que el disseny del nou espai s’havia consensuat amb els representants veïnals. L’entitat ho nega i assegura que el maig del 2019 ja va deixar per escrit la seva oposició a com s’havia dissenyat l’espai, al mateix temps que demanava que es reformulés.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram