Escat és la presidenta de l’Associació de Dones de Can Deu. Foto cedida

Fe Escat, llicenciada en Geografia i Història, és l’actual presidenta de l’Associació de Dones de Can Deu. Una gran part de la seva trajectòria vital l’ha dedicat a lluitar per la igualtat de la dona i a defensar i difondre la cultura tradicional catalana. Això, i la seva implicació amb el teixit social cortsenc, han fet que sigui una de les candidates a guanyar el premi Cortsenca d’Honor d’aquest 2020. “Em va provocar una gran alegria conèixer la notícia. Guanyi o no ja és tot un honor i amb això ja en tinc prou”, afirma Escat en declaracions a Línia Les Corts.

Durant la conversa, Escat mostra el seu compromís amb els drets de la dona i es mostra molt orgullosa de tota la tasca que es fa des de l’Associació de Dones de Can Deu, d’on és la presidenta des del 2006. “Som moltes dones d’entre 50 i 90 anys i és una satisfacció veure com moltes han obert els ulls amb alguns temes gràcies a les reunions que fem”, afirma. “La gent ve després de la classe i et donen les gràcies. El que fem s’assembla a fer una mica de teràpia i hi ha un nexe d’unió entre totes, que són les vivències compartides”, afegeix Escat.

Pel que fa a la cultura tradicional catalana, afirma que la seva dèria “és explicar l’origen de les tradicions perquè sempre venen d’un lloc”. Escat, que viu a les Corts d’ençà que tenia 6 anys –ara en té 72–, remarca que s’ho passa molt bé amb aquestes dues dedicacions i que té previst seguir-ho fent molts anys més. D’energia i ganes de seguir es nota que no n’hi falten.

La votació popular dels Cortsencs d’Honor segueix en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 31 de juliol.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram