El resultat del temps de confinament pot ser mortal per a moltes botigues que, molt probablement, ja no apujaran més les persianes.

Però no ens enganyem: pandèmia a banda, ja fa massa temps que nosaltres mateixos estem perjudicant els comerciants dels nostres barris, dirigint les compres a les multinacionals nord-americanes, que potser sí que ofereixen millors preus, però mai poden ni podran competir amb el tracte humà i amical de les nostres botigues de proximitat.

Hem de ser conscients que comprar per catàleg no és el mateix, ni de bon tros, que tenir a l’abast el fet de confiar plenament en l’assessorament i les recomanacions de les persones que, amb tanta simpatia i dedicació, ens atenen molt a prop de casa nostra, on, a més, podem triar i emprovar-nos, en el cas de la roba, fins a endur-nos la que ens ompli de satisfacció.

Sisplau, siguem conscients que Barcelona ha sigut, des de temps immemorials, una ciutat de comerciants i que, per tant, la seva desaparició seria un cop duríssim per a l’economia, atès que causaria un perjudici irreparable per la gran quantitat de llocs de treball que genera.

Que pugui arribar un dia en què passejar pels nostres barris de les Corts-Sants s’hagi de fer envoltat de plantes baixes amb les persianes abaixades crec que seria pitjor que una nova pandèmia. Vull ser optimista i pensar que entre tots i totes ho evitarem.

Penseu-hi, es tracta d’un problema d’importància vital.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram