Avui arrenca la votació popular per escollir el Cortsenc i la Cortsenca d’Honor d’aquest any 2020. Estarà oberta fins al 31 de juliol i es porta a terme a través del web de Línia Les Corts de manera totalment anònima i sense necessitat de registre previ, en col·laboració amb el Districte.

Cada persona només pot votar una vegada un cortsenc i una cortsenca (en total, dos únics vots). L’aplicatiu dissenyat per Línia Les Corts ho garanteix controlant la IP dels votants, però no registra cap dada més, respectant l’anonimat de tothom.

Per poder votar només s’ha d’accedir al web linialescorts.cat i buscar a la pàgina principal l’aplicatiu de la votació, de color groc, fàcilment identificable sota el títol “Vota els dos Cortsencs d’Honor”. Aleshores cal seleccionar un cortsenc i una cortsenca i prémer el botó de “Vota”. Tot seguit apareix un missatge que indica que s’ha votat correctament.

És important seleccionar un home i una dona i emetre el doble vot alhora, atès que si no es fa així, l’aplicatiu no permet registrar el vot (un missatge d’alerta indica que s’ha de seleccionar un cortsenc i una cortsenca). Per tant, no es pot votar només un home o només una dona (un sol vot), sinó que s’ha de fer el doble vot per un cortsenc i una cortsenca obligatòriament.

QUI SÓN ELS CANDIDATS?
Els 6 candidats (tres homes i tres dones) que opten al guardó els ha fet públics el Districte avui després que les entitats hagin fet les seves propostes durant les últimes setmanes.

En el cas dels homes, els candidats són Carlo Scoles Fiorio (per la seva tasca dins del moviment veïnal del districte de les Corts des de fa més de vint anys), Enrique Aranda (pel seu lideratge de la gestió de l’hotel medicalitzat Melià Barcelona Sarrià) i Josep M. Banach (per la coordinació dels serveis essencials del Mercat de les Corts durant la pandèmia de la Covid-19).

Pel que fa a les dones, es pot votar per ​Maria Dolors Camprubí i Perera (per la seva tasca a favor del teatre amateur), Fe Escat (per la seva contribució, des de fa 14 anys, a la difusió de la cultura a les Corts) o Rosa M. Moreno (per la seva tasca en favor de la inserció laboral de persones amb discapacitat​).

En cas d’empat entre dues o més propostes d’elecció es dirimirà a sorts. L’acte de proclamació del Cortsenc i Cortsenca d’Honor tindrà lloc durant la Festa Major de les Corts d’enguany, el mes d’octubre.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram