La reforma del carrer Pascual i Vila s’inclou en la millora del Campus Sud. N.C.

Un campus universitari ha de ser, no només un espai per rebre coneixements i aprendre’ls, sinó també un lloc on conviure i relacionar-se. Els campus de la UB i UPC (l’anomenat Portal del Coneixement) són, des de fa temps, un exem­ple d’ensenyament. Però fa uns anys, alguns dels carrers que discorren entre les facultats encara eren de terra i, en alguns casos, les voreres eren inexistents, un espai que convidava ben poc a passejar-hi.

Les darreres reformes que s’han dut a terme al Portal del Coneixement volen pal·liar aquestes mancances. L’última millora que s’ha enllestit és l’arranjament del carrer Pascual i Vila, que des de finals de febrer s’ha obert al trànsit.

Ja fa temps que un tram del carrer Pascual i Vila està en obres. En concret, s’havia millorat la part entre els carrers Pau Gargallo i Baldiri Reixac. Ara, s’ha posat al dia el tram entre Pau Gargallo i l’avinguda Diagonal, que discorre entre les facultats de Física i Química i l’Escola Superior d’Enginyers Industrials (ETSEIB).

Les millores que s’hi han fet afecten sobretot a les seves voreres, que s’han eixamplat, arribant fins als 10 metres i mig de vorera a la seva banda Besòs. S’ha engrandit també la calçada, incorporant-hi una línia d’aparcament, a la banda Llobregat, i un carril de circulació en sentit mar-muntanya.

La remodelació del carrer Pascual i Vila s’emmarca en el projecte de reurbanització del Portal del Coneixement, que vol millorar els entorns de les facultats universitàries. Aquest projecte ha suposat una inversió de més de 9 milions d’euros.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram