La Guàrdia Urbana va detenir la setmana passada un grup de joves que tenien una mena de bazuca construït amb PVC amb el qual disparaven llaunes de cervesa contra l’edifici d’oficines ubicat al número 111 del passeig de Gràcia. Amb l’impacte dels primers projectils, els vigilants de l’edifici van avisar a la policia i aquesta va investigar els fets fins que va descobrir que els misils de cervesa sortien del cinquè pis de la residència d’estudiants Nikbor, a tocar dels jardinets de Gràcia. L’improvisat bazuca, que tenia uns 110 centímetres de llargada, tenia un aerosol a la part posterior que aconseguia que els projectils arribessin a una distància pròxima als 50 metres.

Una enemistat que comporta la desaparició d’una llengua. L’Ayapanenco, una de les 364 variacions dialectals que existeixen a Mèxic, està condemat a desaparèxer, ja que els dos únics parlants d’aquesta llengua que queden a Mèxic, dos ancians de 75 i 69 anys, es van enemistar fa anys i des d’aleshores ja no es comuniquen entre ells. L’Ayapanenco és una llengua indígena que té els seus orígens a l’estat de Tabasco i que a mitjans del segle XX comptava amb prop de 10.000 parlants. La construcció d’una carretera a la zona on vivien la majoria dels seus parlants va fer que aquests emigressin a altres parts del país i la llengua es va anar extingint paulatinament.

Un britànic paga 1.040 euros pel primer quilo de cireres de Lleida. Són cireres de la classes Cherrie Glamour i s’han recol·lectat a Almacelles per part de l’empresa Edoa.