Es defineixen oxímoron aquells conceptes de significat contradictori o incoherent entre ells mateixos, per exemple: aigua seca, mort vivent, llum fosca, clamorós silenci o foc gelat. Doncs bé, la coordinadora de societats cíviques Convivència Cívica Catalana presidida pel filòsof (?) ­senyor Francisco Caja és una mostra tangible de com amb un títol es pot desvirtuar el seu vertader significat fent tot el contrari. Anem a pams.

Convivència: Viure plegats en harmonia. No fan res per mantenir la convivència, se suposa entre els catalans de parla catalana i els de parla castellana, a més s’oblida (i no és casualitat) dels ciutadans que tenen altres idiomes materns i fan tot el possible per dividir els ciutadans ­catalans per raó de la llengua que parlin.

Cívica: Zel dels ciutadans en l’ordre polític pels interessos i les institucions del país. Els interessos del nostre país els importen ben poc i no fan altra cosa que convocar alguns ciutadans per les conveniències particulars de la seva pròpia proposta i sempre a la contra, com per exemple, afirmant que no hi ha saldo negatiu a les balances fiscals entre Catalunya i Espanya, negant-se a presentar els números d’on surten els càlculs.

Catalana: Perquè resideixen aquí i prou però en la resta, en tots els seus capteniments i ­accions, la seva postura és totalment castellana, o sigui, negació de l’existència de la nació catalana. Tot plegat, CCC és com un triple salt mortal en caiguda lliure.

Per Jordi Lleal

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram