Una altra notícia lamentable, a casa nostra, sobre el descontrol dels gossos de races potencialment agressives que pateixen molts ciutadans d’arreu de Catalunya. En aquest cas ha estat a Roses, a l’Alt Empordà. Un gos de raça perillosa ha atacat dos nens de sis i set anys. Sembla que els gos en qüestió era de la família dels nens que han resultat ferits. Així mateix, fa uns setmanes a Milà (Itàlia), un gos de la raça pitbull va agredir i mossegar el seu propietari. Resulta que aquesta persona va patir una mossegada en els testicles, i com que era diabètica, actualment es troba a l’hospital en estat molt greu.

A parer meu, alguna cosa caldrà fer per controlar aquests animals perillosos i, sobretot, per controlar la seva venda i comercialització. També caldria aturar les actituds prepotents i fatxendes d’alguns propietaris, que tenen aquests animals de presa com si fossin pistoles carregades per exercir la seva prepotència i per amenaçar els seus veïns i, en general, els pacífics ciutadans que es passegen sense molestar ningú. Potser s’hauria de començar a prohibir la compra-venda tan alegre d’algunes d’aquestes races de gossos potencialment agressius. A més a més, caldria que el propietari, abans de comprar un gos d’un cert pes i grandària, hagués de passar obligatòriament un examen o test psicològic i psicotècnic. Suposo que les nostres autoritats en prendran nota.

Per altra banda, després ens trobem amb la segona part del problema: la brutícia urbana que provoquen els excrements dels gossos que no són recollits pels seus amos. En aquest segon aspecte caldria aplicar fortes sancions econòmiques i administratives als propietaris dels animals que no les recullen.

Ja per anar acabant, comença a ser hora que tant el poder executiu com el poder legislatiu i el poder judicial es posin les piles i prenguin mesures de debò per tal de fer front a aquesta veritable xacra social, a aquesta veritable plaga en majúscules, que ens amenaça a tots. Inclosos els propietaris cívics de gossos no agressius i que compleixen estrictament la normativa vigent, perquè els incívics els deixen en una situació molt compromesa.

Per Josep Loste

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram