A Sant Adrià de Besòs fan una recollida de firmes perquè s’oposen a un nou tanatori que es construirà al costat de la ronda litoral, on es farà un forn crematori. Al·leguen que serà perjudicial per la salut del veïnat, que escampen mercuri dels empastaments dentals, isòtops si el cadàver ha estat tractat contra el càncer amb radiacions, grans quantitats de CO2 a l’aire i pudors pestilents. El més greu és que hi ha partits de l’oposició que s’apunten a la festa per tal de tenir protagonisme i pensar que poden guanyar uns quants vots.

Siguem seriosos. Un crematori no podria posar-se en marxa sense els pertinents permisos. Un de fonamental és el que dóna la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, que imposa uns límits d’emissions a l’atmosfera. Vull de tot, però lluny de casa, vull electricitat però les centrals allà a Tarragona i que me la portin amb unes torres i cables empastifant valls i muntanyes, vull contenidors de brossa però una mica més avall de casa meva, vull parada d’autobús però una mica més amunt d’on visc, vull un hospital però allà dalt de la muntanya que no em molestin les sirenes, vull una depuradora d’aigües residuals però allà baix a la platja, vull un campanar bonic però amb les campanes mudes, vull el que sigui però que a mi no em molesti i ja s’ho faran.

Això sí, després em queixaré quan em toqui anar a l’hospital, al cementiri o el que sigui que no hi ha dret que tot està molt lluny i diré: Maleït ajuntament, tot m’ho posa ben difícil! Tindré o no tindré raó? Jutgeu vosaltres mateixos, però sigueu equànimes!

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram