La meva avia ja ho deia: el món està ben capgirat i per això de vegades les coses no són com ens les volen fer veure o com sembla que són. Ara mateix sembla que la resta d’Espanya es vol independitzar de Catalunya, tot i que ens volem fer veure tot al contrari.

Rajoy arran de les manifestacions del 12-O ha près una deriva sobiranista que pot portar a la resta d’Espanya a la ruïna total i a desgràcies similars a les set plagues d’Egipte.

Mira que els Governs de la Generalitat han fet durant els darrers 35 anys multitud de pactes per tal de que la resta d’Espanya encaixi i es trobi amb Catalunya, inclús Mas va fer un últim intent perquè Espanya pugui gaudir d’un tracte fiscal favorable, però no hi hagut res a fer, la negativa de Rajoy al pacte indiquen una voluntat d’autogovern i voler administrar els seus recursos amb independència.

També volen un referèndum per la independència només a la resta d’Espanya i no el deixen fer a Catalunya, per tant és il·legal perquè la “Santa Constitución” diu que els referèndums o es fan a “todo el territorio nacional” o no es fan.

Després ve el problema amb Europa, resulta que la Unió Europea s’ha fet tan malament que després d’anys funcionant no tenen res previst què fer si un estat membre es segrega o vol marxar.

A la pregunta de Rajoy a la UE sobre què passaria amb la resta d’Espanya si s’independitzés de Catalunya, la resposta ha estat clara; “quan França es va independitzar d’Algèria, la UE ens vam quedar amb França per rica i petita”, per tant sota el mateix critèri ara es quedarien amb Catalunya i s’estalviarien pagar el rescat espanyol.

Segons m’han explicat hi va haver un dictador que durant 40 anys va prohibir aprendre, escriure o parlar el castellà a tot l’estat i obligava a fer-ho en català. Ara 35 anys després de post-dictadura, en la que hi ha hagut una mica de tolerància, hi ha un ministre que vol tornar a catalanitzar el país.

Tenint en compte l’espoli fiscal (Catalunya recapta tots els impostos i en reparteix una part amb comptagotes), la defensa de la llengua i la cultura castellana (que amb 400 milions de persones al món és en perill de desaparèixer), que les inversions es fan a Catalunya (a la resta també volen peatges), no m’estranya que Espanya es vulgui independitzar.

Ramon Masvidal – Vilapicina