meritxell batet

La cap de llista del PSC a Barcelona, Meritxell Batet, votant aquest 23J. Foto: Sílvia Jardí/ACN

El PSC s’ha imposat de forma contundent al districte d’Horta-Guinardó en aquest 23J. I és que els socialistes s’han endut el 35,6% dels vots, gairebé el doble que la segona força política, i també un augment de gairebé 14 punts respecte a les eleccions del 2019.

Així, en segon lloc, i lluny dels socialistes, ha quedat Sumar amb el 18,5% dels vots. La tercera força ha estat el PP, amb el 13,3% dels sufragis i el que significa un augment de 5 punts respecte a fa quatre anys.

ERC ha patit una caiguda important en quedar-se només en un 12,8% de vots. Això es tradueix en la pèrdua de 8 punts respecte al 2019. En cinquè lloc, ha quedat Junts, amb el 8,41% i també una petita pèrdua de suports. I finalment, Vox i la CUP han estat les darreres forces polítiques a Horta-Guinardó.

Barcelona es tenyeix de vermell

El PSC ha estat el gran guanyador aquest 23J al conjunt de Barcelona. La llista socialista ha estat la més votada a la ciutat, amb el 33,2% de les paperetes. La segona força a la ciutat ha estat Sumar, que ha obtingut el 16,9% dels vots. Per darrere seu i, en tercer lloc, el PP s’ha endut el 15,9% dels sufragis.

A l’altra cara de la moneda hi ha ERC. La candidatura que va guanyar les últimes eleccions generals a la ciutat s’ha hagut de conformar amb la quarta posició i el 12,2% dels vots. En la mateixa línia, Junts ha estat la cinquena opció dels barcelonins, amb un 10,4% dels vots. Vox ha estat la sisena força amb el 5,8% dels suports i la CUP s’ha quedat amb un discret 2,7% dels sufragis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram