Una imatge aèria de la Ronda de Dalt. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament i els veïns de la zona nord del districte han arribat recentment a un acord per tal d’impulsar la cobertura de la Ronda de Dalt al seu pas pels barris del nord: la Teixonera, Sant Genís, Montbau, Vall d’Hebron i Horta.

Aquest projecte requerirà una inversió total de 400 milions d’euros i un calendari d’execució fins al 2023. Les obres han de permetre millorar la connexió entre aquests barris i, segona asseguren des del l’Ajuntament, que “la Ronda de Dalt esdevingui un eix cívic, la Gran Via de Dalt”. El president de l’Associació de Veïns de la Teixonera, Lluís Cairell, ha afirmat a Línia Horta que “és molt important que s’hagi arribat aquest acord, ja que aquestes obres fan molta falta”. Cairell afegeix que els barris de la zona nord guanyaran “qualitat de vida i el paisatge estarà més organitzat i serà més bonic”.

TRES TRAMS
L’estudi de viabilitat del projecte, elaborat per l’empresa municipal BIMSA, divideix l’actuació prevista en tres trams, segons el tipus d’obres que s’hagin de fer. El primer tram, el que fa referència als barris de Sant Genís dels Agudells i La Teixonera, permet una cobertura total sense alterar el traçat ni les rasants de la Ronda. En segon lloc, el tram referent als barris de La Vall d’Hebron i Montbau, obligaria a desplaçar el traçat per poder dur a terme el cobriment, mentre que en el tercer, el del barri d’Horta, permet el cobriment d’alguns fragments modificant les rasants en el seu traçat actual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram