Ronda de Dalt

La cobertura de la ronda de Dalt és una demanda històrica al districte. Foto: Ajuntament

El 29 de setembre de l’any passat es va presentar la Comissió del Pacte per a la transformació de la ronda de Dalt i el seu entorn. Ara s’ha fet un pas més i el 15 d’abril la sala d’actes de l’Hospital de Sant Rafael- Germanes Hospitalàries va acollir la sessió constitutiva d’aquest pacte.

A l’acte hi van ser el regidor de JxCat, Damià Calvet, que va ser l’encarregat de presidir la sessió, juntament amb Laia Bonet –tinenta d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge– i Lluís Rabell –regidor d’Horta-Guinardó– com a vicepresidents. Tots tres van celebrar aquest nou pas i van reivindicar la importància de seguir impulsant una cobertura que és una demanda històrica del teixit veïnal.

La comissió és un òrgan d’estudi de la cobertura i ha de servir per tirar endavant la segona fase del projecte iniciat en l’anterior mandat, que correspon al tram entre les avingudes Jordà i Vallcarca, i concretar-ne la tercera i quarta fase, que impliquen els cobriments des de l’avinguda de Jordà fins al carrer de Granja Vella i des d’aquest fins al de l’Harmonia.

En aquesta línia, cal recordar que el passat mes de febrer l’Ajuntament ja va aprofitar definitivament el projecte executiu de l’estructura de la cobertura de la ronda entre l’avinguda Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron, que es començarà a executar el pròxim mes de juny. Hi van votar a favor el govern municipal, Trias per Barcelona, Barcelona en Comú, ERC i PP i VOX es va abstenir.

Concretament, el projecte executiu d’estructura inclou les obres per construir el mur central de suport de l’estructura de cobertura, la mateixa cobertura i els passos de serveis a la cobertura, així com la resta d’elements necessaris per a habilitar l’estructura com a túnel.

Les obres d’estructura s’executaran en dues fases i la previsió és que la primera fase comenci el juny vinent i que totes les actuacions de cobertura, estructura i instal·lacions estiguin finalitzades el juny de 2027. Un cop estigui acabada la cobertura, caldrà tirar endavant les obres d’urbanització del nou espai que s’haurà generat. Encara no hi ha un projecte definit per aquest espai.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram