Els barris del Carmel i la Teixonera es van veure afectats per l’apagada. Arxiu

El de 2010 ha estat un Nadal que de ben segur no oblidaran el miler d’abonats d’Endesa que van passar la vigília del 25 de desembre a les fosques. Tot va ser causa d’una avaria que va produir l’incendi en un transformador subterrani del carrer Lorda. Des del dia 28 de desembre, però, ja s’ha restablert totalment els problemes a la xarxa, substituint el transformador incendiat per un de nou.

ELS FETS

Prop de les 17 h del dia 24 de de­sembre els voltants de la Plaça Salvador Allende es tenyien de fum negre evidenciant algun problema sota terra. Les conseqüències no van trigar: edificis i establiments dels carrers Arenys, Santa Rosalia, Mare de Déu del Coll i part del carrer dels Santuaris, van quedar-se a les fosques.

Fins a tres dotacions de Bombers van ser necessàries per tal d’apaivagar el foc produït al subterrani, les tasques es van complicar per les dificultats d’accés al transformador.

El dia 25, l’empresa Fecsa-Endesa va instal·lar un grup electrògen que substituís temporalment el transformador. Així, es va alimentar la xarxa elèctrica del Carmel fins al 28 de desembre, quan es va connectar de nou la zona a la xarxa convencional: el generador incendiat va ser substituït i es va tornar a la normalitat a la zona.

Els responsables d’Endesa continuen la investigació per determinar les causes que van provocar que s’incendiés el centre de transformació soterrat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram