Busos turistics

Alerten que han arribat a passar quatre autobusos seguits. Foto cedida

Una part del barri del Baix Guinardó ha denunciat que aquest estiu han tornat a augmentar els busos turístics que es dirigeixen al Park Güell. Així ho afirma el president de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, Enric Buscarons, qui també diu que, per exemple, pel carrer Cartagena passen molt seguits. “He arribat a veure circular fins a quatre busos seguits en intervals d’un minut”, assegura Buscarons.

Els principals problemes que, assenyalen des de l’entitat veïnal, suposa la circulació d’aquests autobusos són que fan molt de soroll i que, quan s’espatllen, es crea al carrer “un col·lapse important”. “Se n’han espatllat uns sis aquest estiu i tres d’ells només en dues setmanes. Són vehicles vells que tota l’estona tenen encès l’aire condicionat i, a més, el carrer Cartagena és de pujada. Totes aquestes molèsties han fet que el veïnat de la zona, afegeix Buscarons, vulgui tallar el carrer aquest mes de setembre per protestar contra la situació.

Paral·lelament, Buscarons indica que la línia d’autobús V19 continuava el passat mes d’agost saturada de passatgers per la gran quantitat de turistes que el fan servir per arribar fins al Park Güell, la qual cosa ja va denunciar l’entitat veïnal al maig. “Durant l’agost, a l’altura de l’Arc de Triomf l’autobús ja anava ple i a la de plaça Tetuan, molta gent es quedava sense poder pujar, entre els quals hi havia persones amb mobilitat reduïda”, alerta.